Et af I-Trusts store projekter har været et tæt samarbejde med centralorganisationer og uddannelsesinstitutioner med til at gennemføre nationale og internationale initiativer inden for informationssikkerhed.

I-Trust har derudover stor erfaring i projekter hvor der gives støtte til kommuner, regioner og statslige organisationer i deres arbejde med informationssikkerhed og awareness.

I den private sektor har I-Trust planlagt og struktureret holdningsundersøgelser og undervisning i informationssikkerhed og har stor erfaring med projekter hvor der samarbejdes med flere udbydere for at opnå netop det resultat den enkelte virksomhed eller brancheorganisation ønsker.

Referencer

  • Befolkningsundersøgelser om bevidsthed om og kendskab til IT-sikkerhed. IT- og Telestyrelsen 2006 – 2008
  • Home User. Micro-business and IT-Security. ENISA 2007
  • NordSec: Skandinaviske kommuners initiativer for awareness. SKL, NorSIS, Kit@ 2008 – 2015
  • Måling af organisationens awareness. Helse SørØst 2010 – 2012
  • EISAS Basic Toolset. ENISA 2011
  • Måling af awareness i 3 norske kommuner. Helsenett 2012
  • Effekten af awareness-program i 110 norske kommuner. Helsenett 2013
  • Befolkningens fokus på IT-sikkerhed. Digitaliseringsstyrelsen 2013
  • Læringsprogrammer for borgeren. Digitaliseringsstyrelsen 2013 – 2016
  • Programmer for måling og forbedring af sikkerhedskultur i danske og grønlandske organisationer. 2013 – 2016

Projekter

NordSec

I samarbejde med centralorganisationer i Norden udsender I-Trust NordSec-undersøgelsen. NordSec er et nordisk samarbejde mellem kommunale og regionale organisationer om informationssikkerhed. Samarbejdet blev startet af EU’s agentur for informationssikkerhed, ENISA, i 2008 og er siden fortsat mellem kommuner og regioner, interesseorganisationer for disse og nationale organisationer.​​

Deltagerne i NordSec fik fra starten af 2015 fuldt udbytte, da NordSec blev introduceret på enablor-platformen. NordSec skal skabe opmærksomhed og være udgangspunkt for nationale initiativer, der støtter kommunerne og regionerne i deres daglige arbejde med digitalisering og IT-sikkerhed. På enablor får deltagere og centralorganisationer mulighed for at følge udviklingen inden for digitalisering og IT-sikkerhed. Ved at fokusere på de områder, der giver størst effekt, kan der tilrettelægges effektive handlingsplaner for indsatser og skabes opmærksomhed i organisation og ledelse. Og med de Tools, der er til rådighed på platformen, kan deltagerne arbejde målrettet og effektivt med forbedringstiltag.​

Nordsec logo

KL Sikkerhedsprogram 2016–2020

I-Trust leverer med enablor den platform kommunerne og KL bruger i forbindelse med de sikkerhedsmæssige områder i Den fælleskommunale Handlingsplan 2016-2020.

enablor anvendes som samarbejdsplatform for alle kommuner – til at følge kommunernes udvikling og for den enkelte kommune som målings- og styringsplatform for de fastlagte fælleskommunale indsatsområder.

KL kommunernes Landforening logo